Pasta Primavera
Reacties : 0
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 g volkoren spirelli
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 g ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 300 g gele pompoen, in blokjes
- 200 g rode paprika, dun gesneden
- 200 g sugarsnaps (ev. diepvries)
- 120 g wortel, in reepjes
- 3 dl light room (<15% vetgehalte)
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels grof gehakte verse bladpeterselie
Werkwijze:
- Kook de pasta zonder deksel in een grote kookpot met kokend water tot hij net zacht is. Giet hem af en laat hem uitlekken.
- Verhit, terwijl de pasta kookt, de olie in een grote pan. Bak de ui en knoflook al roerend tot de ui zacht is. Voeg de kipfilet toe. Bak hem lichtjes aan. Voeg de pompoen, paprika, sugarsnaps en wortel toe. Bak het geheel al roerend tot de groenten beetgaar zijn.
- Doe de pasta in een pan et de groenten en de kip. Voeg een mengsel van de resterende ingrediënten (room, mosterd, peterselie) toe. Roer het geheel op een laag vuur tot het voldoende warm is om te serveren.
Weetje:
Sugar snaps vallen onder de verse peulvruchten. Ze hebben wat weg van peultjes maar smaken zoeter. Ze hebben een hoog gehalte aan voedingsvezels en foliumzuur en zijn ook een goede bron van vit C, ijzer en vit K. Nog een voordeel is dat ze weinig calorieën bevatten.