Aardappelsalade met ham
Reacties : 0
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 dikke sneden gekookte ham
- 2 tomaten
- ½ citroen
- 1 plantje bieslook
- 6 à 8 aardappelen (ter grootte van een ei)
- 100 g Philadelphia light natuur
- 1 ei
- 40 g augurken op azijn
- 2 eetlepels magere natuuryoghurt
- 2 eetlepels light mayonaise
- peper en zout
Werkwijze:
- Kook de ongeschilde aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water, kook ondertussen het ei 10 min. in kokend water.
- Snij het ei in 4. Giet de aardappelen af. Laat ze wat afkoelen, pel en snij ze in blokjes.
- Snij de ham en de tomaten in blokjes.
- Snij de augurken in schijfjes en snipper de bieslook fijn.
- Meng de aardappelen in een kom samen met de ham, tomaten, ei en augurken.
- Meng de Philadelphia light met de magere natuuryoghurt en de light mayonaise. Besprenkel met enkele druppels citroensap. Kruid met peper en zout.