Een gezonde pasta carbonara
Reacties : 0
Ingrediënten voor 4 personen:
- 600g volkoren spaghetti, gekookt (= ongeveer 200g ongekookt)
- 450 g ricotta
- 125 g geraspte magere gruyère kaas
- 3 eidooiers
- 1,8 dl magere melk
- 200g gerookte baconreepjes
- 500 g champignons
- 3 stalen prei
- 20g grof gehakte verse bladpeterselie
- 10g grof gehakte verse basilicumblaadjes
- 3 lente-uitjes, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
Werkwijze:
- Kook de pasta zonder deksel in een grote kookpot met kokend water tot hij net gaar is, volgens de richtlijnen op de verpakking.
- Bak de champignons en de prei terwijl de pasta aan het koken is.
- Klop de ricotta, eidooiers, melk en gerookte baconreepjes in een grote schaal tot een zacht geheel. Roer de kruiden, ui, knoflook en geraspte kaas erdoor.
- Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Voeg de pasta toe aan het ricottamengsel. Meng het geheel voorzichtig onder.
Tip:
- Gebruik in plaats van basilicum ook gerust andere kruiden, zoals bieslook of oregano.
Weetje:
- Door 500g champignons en 3 stalen prei te gebruiken komen we ook aan zo’n 200g groenten per persoon. Dit is ideaal voor een warme maaltijd.