Lasagnesandwich van gerookte zalm
Reacties : 0
- 8 volkoren lasagnevellen (ca. 250 g)
- 400 g dun gesneden gerookte zalm
- 250 g avocado, dun gesneden
- 80 ml limoensap
- 125 ml lijnzaadolie
- 1 eetlepel fijngehakte verse dille
- 2 koffielepels mosterd
- 400 g spinazie (mag diepvries zijn)
Werkwijze:
- Kook de lasagne zonder deksel in een grote kookpot met kokend water tot hij net gaar is. Giet de lasagne af en spoel hem onder koud water. Laat hem uitlekken en dep de lasagne volledig droog met keukenpapier.
- Kook ondertussen ook de spinazie indien je met diepvriesspinazie werkt. Indien je verse gebruikt, dan hoef je die enkel te wassen.
- Leg 2 lasagnevellen naast elkaar op een snijplank zodat je 2 stapeltjes kunt maken. Verdeel de helft van de zalm er gelijkmatig over. Beleg elke laag zalm met nog een lasagnevel. Vervolgens beleg je de volgende laag met de dun gesneden avocado. Daarbovenop leg je nog een lasagnevel en de resterende zalm. Eindig elk stapeltje met een lasagnevel. Deze 2 stapeltjes kan je elk dan diagonaal doormidden snijden zodat je 4 driehoekjes bekomt.
Werkwijze voor de dressing:
Meng het sap, de olie, dille en mosterd. Klop tot de dressing goed gemengd is.
Afwerking:
Giet de helft van de dressing over de spinazie in een middelgrote schaal. Meng het geheel voorzichtig. Besprekel de lasagne met de resterende dressing. Serveeer met de spinazie.
Tip:
Voor wie geen avocado lust kan er ook gekozen worden voor Boursin cuisine light.
Weetje:
- Dit is een ideaal gerecht ter vervanging van de broodmaaltijd, als lunch.
- Een rijpe avocado is zo zacht als boter. Het bevat dan ook tot 30% vet maar het zijn zeer gunstige vetten die een positieve invloed hebben op je cholesterol. Daarnaast bevat het ook een hoog gehalte aan vezels, vitaminen en mineralen.
- Dit is een ideaal stuk fruit om te eten na een sportieve inspanning!