Opgevuld pitabroodje
In deze corona-tijd hoeven velen onder ons de boterhamdoos niet meer klaar te maken en hebben we misschien iets meer tijd om een gezonde lunch te maken. Ik krijg de laatste weken van cliënten meer vraag naar nieuwe inspiratie voor de lunch. Ook ikzelf merk dat ik als lunch nu vaak op zoek ben naar iets anders. Gisteren heb ik dit pitabroodje gemaakt. Al zeg ik het zelf; een toppertje die ik vaak nog eens opnieuw zal maken. Laat het jullie smaken!
Wat heb je nodig voor 2 personen:
4 kleine pitabroodjes – 1 avocado – 1 teentje knoflook – 1 eetlepel citroensap – peper, zout – 100g kippenwit – 200g kerstomaatjes – rucola
Werkwijze:
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees van de avocado met citroensap, een uitgeperste teen knoflook en een snufje zout en peper fijn. Ik doe dit meestal met een staafmixer om mooi resultaat te verkrijgen.
- Snijd het kippenwit in reepjes en voeg het bij de avocado.
- Snijd de kerstomaatjes in vieren of zessen en ook dit mag bij de avocado en kip.
- Meng alles door elkaar samen met wat rucola.
- Stop de pitabroodjes in een broodrooster.
- Snijd een pitabroodje bovenaan open en schep er wat van de vulling in.
- Smakelijk!!
TIP: Maak je liever de vegetarische variant, vervang dan het kippenwit door kikkererwten (uit blik).